Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 01:12 - трите посоки на промяната
Автор: multitron Категория: Други   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.04.2013 04:54


ТРИТЕ ПОСОКИ НА ПРОМЯНАТА
/част 1/

 

          Беше необходимо определено време през което изминах пътя, от приемливото ежедневие с което сме свикнали, до откриването на едно необикновенно познание, което ми даде нов поглед за този свят, за живота, за съществуването на света.

Така станах човека, който съм вмомента, което ще рече човек, който гради света в който живее.

Може да изглежда невъзможно, но да помислим.

            От малки ни учат на разни неща. Непрекъснато ни дават пример или повтарят до полуда кое как е, кое е добро, кое не и спомагат на предствавите ни да изградят един, напръв поглед, непоклатим свят. Свят изграден от закони които ни се струват необорими и правилни.

Достатъчно е само зрънце истина и целия този балон ще се разхвърчи във всички посоки. Няма да остане нищо от него. Нито следа. Тогава постепенно света ще ни се открие, такъв какъвто е, какъвто не можем да го видим със изключените си сетива.

 За да се постигне това има съставени три посоки на промяната:
 

Първата посока са единадесетте прозрения за промяната.

Втората посока са деветте стъпки към промяната.

Третата посока са седемте упражнения на промяната.

 

Разбира се има още няколко стъпки през които се преминава от всеки, но основата е в горните три посоки.
           
            Наричат се посоки защото те дават отправна точка на светогледа на всеки един от нас. Истината е, че посоките не са неотменими постулати, закони, принципи или норми, те са само отправни посоки. Това не е култ. Това е личен избор, път който всеки следва сам. Има седем упражнения, девет стъпки но те не са задължителни. Всеки може да види посоките и после да ги нагоди към себе си, да добави нещо, да промени, да премахне или да ги изключи въобще, откривайки своите посоки. Защото това е път на всяка личност, който има за цел да извади на показ уникалността на всеки, ценността на идеите му, необятността на чувствата му, безграничността на усещанията му. Става въпрос за психични, мистични състояния, които отпращат личността на нобичайни висоти на осъзнаване.

Естествения свят се отличава от света на мислите, чрез който сътворяваме въоражаеми видения, които дори несъществуват наистина, но ние ги приемаме като реалност. Времето, пространството, енергията се движат по пътища, които ние не познаваме, но си въобразяваме, че може би познаваме. Съставяме си мнение за нещо и го отстояваме яростно без да се опитваме да разберем на къде ни води този път, по който сме поели. Път или по точно обремененост и традиционализъм предавани от поколение на поколение като нещо истинско, като неотменимо знание. Но то е защото сме потънали в сън и сънуваме света вместо да се събудим и потопим в неговата реалност.


(следва продължение
)
 

 



Тагове:   промяна,   стъпка,   посока,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: multitron
Категория: Други
Прочетен: 12059
Постинги: 8
Коментари: 10
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031